Кошик
403 відгуків
+380953003266
+380684655164
+380935113362
Інтернет-магазин 3-7.com.ua

Як вибрати холодильник

Тип

Холодильники без морозильника – компактні розміри з температурним режимом від +2 до +14° С. В основному використовуються в тривалих поїздках за місто (дача, відпочинок на морі тощо) для нетривалого зберігання продуктів.

Холодильники з морозильною камерою – стандартні холодильники для будинку, які призначені для заморожування, так і для щоденного зберігання продуктів. В залежності від моделі морозильна камера може мати окрему дверцята або перебувати під спільною з холодильною камерою. З загальної дверцятами холодильник зазвичай менших розмірів. Однак з роздільною дверцятами ви будете рідше відкривати морозильну камеру.

 

Холодильники

Побутові морозильники – найчастіше використовуються для тривалого зберігання і заморожування великої кількості продуктів. Існують наступних видів:

  • Морозильники-шафи – досягають у висоту до 2 метрів. Забезпечені ящиками і полицями для зручного розташування продуктів, а деякі моделі мають спеціальні лотки для заморожування ягід, фруктів і овочів.
  • Морозильники-лари – це горизонтальні морозилки, які найчастіше використовують для заморожування великих порцій м'яса і риби. Перевага в економічності, а недолік – незручно діставати продукти з дна.
  • Винні шафи – є моделі з непрозорими дверима і з дверима зі спеціального скла, яке не пропускає ультрафіолетове випромінювання. Поділяються на види в залежності від числа температурних режимів:
    • монотемпературные шафи – оптимальна температура для зберігання вина 10-14°С;
    • двох - і трехтемпературные шафи – можна зберігати біле, червоне та ігристого вина;
    • мультітемпературние шафи – дозволяють підбирати температуру для певного виду напою.

В залежності від кількості температурних режимів зростатиме і вартість винного шафи.

Холодильники з винним шафою – холодильники, в яких замість морозильної камери знаходиться винний шафа. Дуже великі за розмірами і, відповідно, вартості.

Габарити

Важливо: не можна, щоб холодильник стояв впритул до стіни – має бути кілька сантиметрів для системи охолодження. Для деяких моделей (особливо з накладними ручками) необхідно залишити місце для дверцят холодильника при її відкритті, тому що при обмеженому просторі вона може повністю не відкритися.

Висота, глибина, ширина зазвичай стандартні, хоча можна знайти і більш вузькі моделі шириною 0,4 м, більш широкі – до 1.5 м. Купуючи холодильник нестандартної ширини, подумайте, як ви занесете його в приміщення.

Об'єм холодильника

Залежить від кількості і обсягу камер. Стандартно він коливається в межах від 100 до 400 літрів, проте можливі варіанти і з великим об'ємом. Вибираючи холодильник, враховуйте потреби вашої родини в припасах і пам'ятайте, що камери не повинні бути набиті продуктами для забезпечення вільної циркуляції повітря.

Загальний обсяг – весь внутрішній простір холодильника.

Корисний об'єм – кількість продуктів, яке може там зберігатися.

При покупці варто оцінювати саме корисний об'єм.

Морозильні камери

Основна характеристика морозильної камери – її мінімальна температура. Стандартно відзначається зірочками на панелі холодильника. Кожна зірочка дорівнює 7 градусів за Цельсієм. Три зірочки означають, що морозилка досягає температури -21°С, четверта зірочка говорить про те, що морозилка остудится нижче -21°C

Обсяг перебуває в межах від 50 до 200 літрів і більше. Якщо ви плануєте у великій кількості заморожувати фрукти, овочі, м'ясо або рибу, потурбуйтеся про місткість морозильної камери. І навпаки, не маючи звичку довго зберігати продукти, вибирайте морозильну камеру середніх розмірів.

Може бути розташована зверху, знизу або збоку. Холодильник з морозильною камерою зверху зазвичай більш низький (до 1.8 метра), а з камерою знизу – високий (до 2.1 метра і більше).

Якщо холодильник має роздільні дверцята для морозильної і холодильної камери, то приверхньому розташування морозилки вона має додаткові полиці на дверях. У багатьох моделях є таця для заморожування – особливо зручний для льоду і заморозки ягід, які потім можна просто перекласти в пакет. При цьому вони залишаються цілими і ефектними.

Морозильна камера знизу зазвичай більш об'ємна, ніж при розташуванні зверху. Вона зручна для зберігання фруктів та овочів на зиму. Расположенние знизу зручніше, так як морозильною камерою користуються все-таки рідше, ніж холодильній.

Моделі з морозильною камерою збоку є дуже широкими, займають багато місця і коштують чимало. Однак, якщо ви хочете справити враження – ця модель для вас.

Система розморожування

Краплинна – використовується в більшості моделей. В холодильнику є спеціальний випарник, завдяки якому підтримується низька температура як правило задньої стінки. Таким чином маленькі крижинки і краплі утворюються саме на цій стінці. При автоматичної розморозки вода стікає в спеціальний відсік, звідки випаровується.

Така система використовується тільки в холодильних камерах, отже, в морозильних можлива поява льоду.

No Frost – «суха заморозка». В даній системі заморожування лід не намерзає в морозильній, ні в холодильній камері.