Кошик
403 відгуків
+380953003266
+380684655164
+380935113362
Інтернет-магазин 3-7.com.ua

Як вибрати сушарку для фруктів і овочів

Засушивання фруктів і овочів — найдавніший спосіб заготовляння продуктів. Сушити овочі фрукти, гриби, трави, м'ясо і рибу вміли ще доісторичні люди. І довгі тисячоліття цей процес залишався незмінним. У сухому стані овочі і фрукти зберігаються набагато довше, ніж у свіжому. Час минав, і сушити овочі і фрукти традиційними способами стало просто незручно, а в деяких випадках і неможливо. Щоб вирішити цю проблему були винайдені електричні сушарки.

Сушіння

Як обрати сушку для овочів та фруктів

1. Перш за все, потрібно визначитися з типом сушки. В основному у продажу можна знайти такі типи сушок: інфрачервоні і конвективні.

Інфрачервона сушка для продуктів здійснює процес сушіння за допомогою інфрачервоного випромінювання. Цей вид сушки зараз вважається найбільш перспективним. Інфрачервоні промені передають теплову енергію безпосередньо до водної складової продукту, завдяки чому сушку можна здійснювати при порівняно невисоких температурах (до 60 градусів). Інфрачервона сушка овочів і фруктів дозволяє майже повністю зберегти всі корисні і поживні речовини.

Конвективна сушка здійснює сушіння за допомогою гарячого повітря. При цьому нагрівається не тільки водна складова, а поступово весь продукт від зовнішніх до внутрішніх його шарів.

Думаю, переваги інфрачервоної сушарки очевидні, але конвективна також має свої, до яких, в першу чергу, можна віднести таку незаперечно важливу перевагу, як ціну.

Електрична сушарка для фруктів2. Електрична потужність. Потужність електричної сушарки, як і потужність будь-якого електричного приладу, вимірюється у Ватах. Чим більша потужність – тим швидше Ви зможете засушити продукти. Діапазон потужностей сушарок в середньому коливається від 250 до 600 Вт. Для домашнього використання краще підібрати модель з потужністю 360-450 Вт.

3. Робочий об’єм (місткість). Від місткості сушарки залежить обсяг продуктів, які Ви зможете засушити за один захід. Робочий об’єм залежить від кількості піддонів (секцій) в які можна класти продукти, зрозуміло, що чим їх більше – тим більше продуктів в них поміститися.

У сушарці може бути від 3 до 8 піддонів (найбільш часто їх там 5).

Крім того важливим є розмір цих піддонів, наприклад, круглі піддони часто мають діаметр 32-33 см.

Також піддони можуть бути прозорими або ні. При використанні прозорих Ви зможете візуально спостерігати за процесом сушіння.

4. Матеріал корпусу. Корпус сушарки може виготовлятися з пластику або металу. Пластиковий корпус більш зручний у домашньому використанні, оскільки більш легкий. Також пластик менше перегрівається в процесі сушіння. Тому корпуси більшості домашніх кухонних сушарок зроблені саме з пластика.

5. Наявність захисту від перегріву. Процес сушіння вимагає наявності високих температур, а це, в свою чергу, вимагає наявності можливості автоматичного відключення приладу у випадку його перегріву. Автовідключення – дуже потрібна функція, яка допоможе Вам уникнути неприємностей.

Також, при покупці сушарки необхідно звернути увагу на зручність панелі управління. Управління може бути електронним (здійснюється в основному за допомогою кнопок і електронного індикатора на панелі) або механічним (здійснюється за допомогою простих ручок).

В загальному можна зазначити, що домашня сушарка, як і пароварка, про яку я писав нещодавно, відноситься до приладів, які допомагають зробити нашу їжу кориснішою.

     Тепер, коли Ви більш детально ознайомилися з характеристиками і параметрами, для Вас не буде великою працею визначитися, яка сушарка для фруктів та овочів Вам підійде найкраще. А з її допомогою взимку у Вашій хаті завжди буде широкий асортимент сухофруктів та інших сушених корисних продуктів.