Корзина
348 отзывов
+380953003266
+380684655164
+380935113362
Інтернет-магазин 3-7.com.ua

Слово «пар» зазвичай асоціюється з лазнею або сауною, які дуже корисні для здоров'я. Електро-пароварку теж можна назвати лазнею, тільки не для людини, а для харчових продуктів. Між цими двома банями є незаперечна єдність — вони обидві зміцнюють здоров'я людини. Якщо ви — прихильник здорового способу життя, то не забувайте ходити в лазню і обов'язково користуйтеся пароваркою. Якщо такої у вас немає, то нижче ми розповімо, як вибрати пароварку.

Пароварки

Сортировка: в виде галереи в виде списка
товаров на странице:

Якщо ви всерйоз замислюєтеся над тим, щоб харчуватися не тільки смачно, а й з користю для здоров’я, без пароварки не обійтися. Адже в продуктах, приготовлених на парі, зберігається значно більша кількість поживних речовин, ніж коли їх варити, смажити чи навіть запікати. Звісно, готувати на парі можна, використовуючи і звичайну каструлю, але набагато зручніше це робити за допомогою електричної пароварки, яка значно спрощує процес “пароваріння”. Тож варто знати, як вибрати пароварку, щоб готувати смачно і корисно.

Переваги пароварки

– У пароварці можна одночасно готувати кілька страв, причому з продуктів, які мають різний час теплової обробки – їх просто потрібно закладати в різні кошики.

– Можна не перейматися тим, що щось підгорить, збіжить чи стане надто сухим – пароварка автоматично виключиться, якщо вся вода випарується.

 Пароварки легко мити, оскільки їжа, яку ви в них готуватимете, практично не прилипає до дна та стінок парових кошиків.

 Більшість сучасних моделей пароварок багатофункційні. Їх можна використовувати, наприклад, для підігріву їжі, розморожування продуктів, стерилізації тощо.

Отож, якщо ви вирішили, що пароварка – це саме те, що вам потрібно, залишається зробити вибір. А щоб вибір був правильним, і придбаний агрегат не припадав пилом серед інших непотрібних речей, треба чітко окреслити, чого саме ви очікуєте від пароварки. Адже тільки співвідносність характеристик вашим вимогах зробить її корисною і максимально зручною саме для вас.

Потужність

Більшість сучасних пароварок мають потужність від 600 до 2000 WT. Теоретично, цей показник впливає на швидкість приготування їжі. Однак практично час залежатиме і від багатьох інших факторів (розмір кошика, кількість продуктів, їх розмір, кількість страв, які готуються одночасно, температура води, яка заливається в бачок тощо). Крім того, в моделях однакової потужності, але різних фірм, час приготування теж може відрізнятися. Тому коли питання часу для вас є одним з найважливіших, краще обрати одну з найпотужніших моделей відомих фірм, у іншому випадку цілком можна обійтися пароваркою середньої або й низької потужності.

Таймер

На пароварках встановлюють механічні та електронні таймери. Механічний таймер зручніший у користуванні, електронний – більш функціональний. За його допомогою можна відтермінувати час приготування, підтримувати страву у теплому стані тощо. “Найрозумніші” моделі самі вирахують час приготування – треба тільки вказати тип продукта та його вагу. Але такі пароварки, зрозуміло, набагато дорожчі. Тому, якщо нема потреби в цих додаткових функціях, цілком можна обійтися звичайним таймером. Окрім того, практично усі пароварки оснащені так званим акватаймером – вони виключаються, якщо вода википіла.

Кошики

Кількість кошиків, матеріал, з якого вони зроблені, їх об’єм, форма та діаметр, прозорість чи матовість “парового посуду” – усе це треба обирати відповідно до ваших потреб. Для великої сім’ї знадобиться пароварка з 3-4 кошиками, у іншому випадку достатньо 1-2 кошиків. Форма, прозорість і навіть матеріал – це винятково питання естетичного смаку, а от щодо об‘єму і діаметру практичнішими є пароварки з різними кошиками – вони займають менше місця, оскільки кошики можна скласти один в другий. Дуже добре, якщо в комплект пароварки входить чаша для круп – посудина без дірочок, в якій можна готувати різноманітні каші та супи.

Піддони

Пароварки оснащені або одним піддоном, в який стікає рідина, або кількома. Певна річ, краще, коли для кожного кошика є окремий піддон, але такі моделі, відповідно, коштують дорожче. Мінус моделей з одним піддоном у тому, що рідина з верхніх кошиків просочуватиметься крізь нижні, відповідно змішуватиметься аромат і смак різних продуктів. Насправді ж, особливих проблем з цим не виникає. Навіть якщо смаки продуктів різко несумісні, для приготування одного з них завжди можна скористатися чашею для круп. Набагато більшу увагу треба звернути на глибину піддону – якщо він не глибокий, під час приготування з нього часто доведеться виливати конденсат, який може потрапити на нагрівальний елемент. Бажано також, щоб піддон мав ручки, особливо, якщо він не надто глибокий, інакше, зливаючи гарячу рідину, можна обпектися.

Додаткові функції

Отвір для доливу води – через нього можна доливати воду, коли вона википіла, а страва ще не готова. Інакше доведеться виключати пароварку, знімати кошики, доливати воду, ставити кошики і т. д. Річ зручна, але необов‘язкова – достатньо перед приготуванням не забути заповнити бачок пароварки водою.

Індикатор рівня води – можна завжди побачити, чи достатньо води у пароварці. Звісно, зручно, але можна обійтися, подбавши про наповнення бачка перед приготуванням.

Термостат – дозволяє підтримувати в парових кошиках постійну температуру, або навіть змінювати її в певному режимі.

Також пароварка може мати різні додаткові фунції й бути обладнана різноманітними додатками, наприклад, заглибленнями для варіння яєць, з’ємними решітками тощо. Все це, певна річ, суттєво впливає на ціну, тому перед покупкою варто зважити, що для вас є обов’язковим, а без чого, в принципі, можна і обійтися.