Продавец Інтернет-магазин 3-7.com.ua развивает свой бизнес на Prom.ua 5 лет.
Знак PRO означает, что продавец пользуется одним из платных пакетов услуг Prom.ua с расширенными функциональными возможностями.
Сравнить возможности действующих пакетов
Корзина
388 отзывов
+380953003266
+380684655164
+380935113362
Інтернет-магазин 3-7.com.ua

Як правильно обрати ломтерізку

Кажуть, що ломтерезка (електроніж, слайсер) - це добре. Що ж, у всякому разі, це точно не погано. Вона економить час - адже процес нарізки дуже багатьох продуктів за допомогою цього приладу протікає набагато швидше. Звичайно, предметом першої кухонної необхідності електроніж не назвеш. Але якщо ви любите сендвічі, або часто влаштовуєте домашні вечірки, або до вас нерідко несподівано заявляються гості - радимо придбати. Все, що потрібно знати про Ломтерізки - у нашому матеріалі нижче.

 

Слайсери (скиборізки)

Як правильно обрати ломтерізку

Електроножі бувають різної потужності: до 200 Вт В принципі, не обов'язково гнатися за найпотужнішою Ломтерізки. Будь подібний прилад, потужність якого становить 100 Вт і більше, відмінно впорається з нарізкою різних продуктів.

Ніж - головний елемент конструкції Ломтерізки. Без нього це просто даремний мотор в корпусі. Ніж завжди круглий і виконаний, як правило, з нержавіючої сталі. Проте деякі виробники (німці Bochs, Siemens і Krups) свої дорогі моделі комплектують ножами найвідомішої німецької фірми Solingen. В принципі, звичайні, не «фірмові» ножі теж цілком якісні. Але якщо ви плануєте користуватися приладом досить часто - напевно, краще придбати Ломтерізки саме з ножем Solingen.

Варто звернути увагу також і на те, як заточений ніж в ломтерезке. Є два типи заточування - пряма і хвилеподібна. Перша зазвичай характерна для недорогих моделей. Загалом-то, при правильному використанні такий ніж цілком непогано впорається з усіма продуктами. Для різання сиру взагалі рекомендована саме пряма заточка ножа. Хвилеподібно заточені ножі - привілей більш дорогих моделей. Вони дуже зручні для різання продуктів, що володіють різною щільністю. Не дарма класичний хлібний ніж (звичайний, з ручкою) заточений саме хвилеподібно - це допомагає без праці розрізати тверду скоринку, а м'якоть далі ріжеться як звичайно. У кожному разі, ніж в ломтерезке повинен бути самозагострювальне.

 Круглий ніж в ломтерезке обертається - саме обертання, як неважко здогадатися, сприяє різанні продуктів. У деяких моделях швидкість обертання ножа можна регулювати. Професіонали (в ресторанах, наприклад), зазвичай використовують Ломтерізки з однією швидкістю. А ось звичайному користувачеві краще купувати саме з можливістю регулювання. Справа в тому, що різні продукти легше ріжуться за різних швидкостях обертання ножа. Наприклад, м'який сир легше різати при мінімальній швидкості, а тверді продукти - при великій.

Товщина нарізки, можливість її регулювання. Власне, це те, заради чого, в чому, і купується ломтерезка. Адже вона може дуже акуратно, красиво порізати різні продукти. Погодьтеся, набагато приємніше пригощати домашніх чи гостей красивими бутербродами, канапе, акуратною м'ясний або овочевий нарізкою. Адже від зовнішнього вигляду їжі в деякій мірі залежить і її смак. А, наприклад, для сиру взагалі дуже важлива товщина скибочок, на які він порізаний: зазвичай, чим тонше, тим краще. А ось шматочки хліба вже точно повинні бути товще сирних ... У продажу найчастіше зустрічаються моделі, здатні забезпечити люфт від 1 до 15-17 мм. Проте можна знайти і більш «умілі» прилади - ріжучі в діапазоні від 0,5 до 22 мм. Регулюється товщина нарізки в сучасних Ломтерізки плавно, без ривків і клацань.

Чи варто звертати увагу на те, з чого виготовлений корпус Ломтерізки? По-перше, пояснимо - корпус може бути пластиковим або металевим. По-друге, це, у випадку з даним приладом, не так уже й важливо. З металу, в основному, роблять корпуси професійних скиборізок. А побутові цілком можуть обійтися і пластиком. У хороших виробників він завжди якісний, і при акуратному зверненні прилад прослужить довгі роки. Але для тих, хто забажає, в продажу є побутові Ломтерізки з металевими корпусами. Зрозуміло, вони коштують дорожче своїх пластикових «колег». Яким би не був корпус - він повинен обов'язково спочивати на прогумованих ніжках. Слово «спочивати» вжито тут не даремно - гума не дає ломтерезке ковзати по столу під час роботи. Не те щоб без них прилад було б не втримати на місці, але все ж з ними ж набагато спокійніше.

 

Безпека

Багато з тих, хто придивляється до Ломтерізки з метою покупки, задаються одним і тим же питанням: наскільки безпечний прилад в експлуатації? Питання резонне - обертовий ніж - це вам не дитячі іграшки. На щастя, виробники подібної техніки розуміють стурбованість потенційних покупців. І виробляють прилади, користуючись якими, потрібно дуже сильно постаратися, щоб поранитися.

У сучасних Ломтерізки обертовий ніж захований в спеціальний захисний кожух, а продукти на нього подаються за допомогою штовхача. Таким чином, процес різання, мабуть, навіть безпечніше, ніж при використанні звичайного ножа і обробної дошки.

Крім захищеного ножа безпечного використання Ломтерізки сприяє і спеціальна система захисту від випадкового включення. Бажано вибирати модель, у якій вона наявна. Принцип її роботи простий: щоб включити Ломтерізки доводиться одночасно натиснути на двекнопкі. Інший варіант - при роботі кнопка «вкл.» Обов'язково повинна утримуватися рукою. Тільки в цьому випадку мотор зареве (це жарт - Ломтерізки працюють досить тихо), а диск-ніж почне обертатися. Але і це ще не все. У деяких моделях буває передбачений блокіратор включення приладу. Не варто нехтувати його використанням, якщо в будинку, наприклад, є цікаві маленькі діти. До речі, по-іншому ця система так і називається - «захист від дітей».

 

Експлуатація

В принципі, ломтерезка може порізати все. Або майже все. Список того, що не можна різати в ломтерезке дуже малий. Це будь заморожені («кам'яні») продукти, кістки або м'ясо, яке не відокремлене від кісток, сире м'ясо, фрукти з твердими кісточками (але ж їх можна витягнути), капуста брокколі, артишоки, пастернак і ріпа. Ось, власне, і все. Всі інші продукти харчування цілком придатні для нарізки за допомогою електроножі. Далі - кілька порад початківцям «ломтерезчікам».

  • Щоб нарізати продукт під кутом (часто це необхідно у випадку з ковбасою чи огірками) - слід перший надріз призвести звичайним ножем. Подальші дії надайте ломтерезке.
  • Морква перед нарізкою краще злегка відварити або хвилину-півтори потримати в мікрохвильовій печі. Буряк обов'язково відваріть і зніміть з неї шкірку.
  • Томати краще розрізати навпіл і видалити плодоніжки.
  • Солодкий перець також треба розділити на половинки, видаливши насіння і плодоніжку.
  • З листя салату-латуку ломтерезка зробить «ТЕКОС» - порве їх на шматки. Вони чудово підійдуть для заправки і прикраси різних блюд.
  • Селера перед обробкою краще розрізати на дві частини.
  • З бананів і цитрусових бажано зняти шкірку перед тим як віддавати фрукти на «розтерзання» ломтерезке. Проте якщо у вас модель з хвилястим ножем - можна, якщо шкірка не дуже товста, різати разом з нею.
  • А ось варені яйця від шкаралупи потрібно очищати обов'язково.
  • Сире м'ясо обробляти Ломтерізки не варто, а ось варене або запечене - цілком. Курку або індичку, рибу (все - знову ж таки не сирі!) Треба очистити від великих і середніх кісток.

Добре, якщо в комплект поставки Ломтерізки входитиме спеціальний піднос для нарізаних продуктів. Це вельми полегшить роботу з приладом. Особливо це актуально у випадку, коли різати доводиться відразу багато продуктів - несподівано нагрянули гості.

Ще одне додаткове зручність, властиве, зазвичай, моделям середньої і високої цінової категорії - нахил робочого столу Ломтерізки. Невеликий його ухил у бік ножа (до15?) Робить роботу з приладом зручніше - руки «різьбяра» втомлюються набагато менше.

 

Товари та ціни

Асортимент скиборізок досить великий. Звичайно, його не порівняти з холодильниками або кухонними плитами. Але все ж є з чого вибрати. Основні виробники - ізвестниекомпаніі, що випускають та іншу побутову техніку: німці Siemens, Bochs, Krups - добре відомі у нас. Поляков Zelmer теж знають, хоча і менше. А от техніка Сlatronic в Росії взагалі майже невідома. Тим часом саме ці компанії - основні постачальники скиборізок на вітчизняний ринок.

 

Догляд

Доглядати за Ломтерізки простіше простого. В принципі, процес зводиться лише до промиванні ножа. Зрозуміло, мити його треба окремо від решти ломтеререзкі - він легко знімається. Корпус ж можна просто протирати вологою тканиною. Є моделі, в яких частина корпусу також знімається - в цьому випадку знімну частину теж цілком можна обполоснути теплою водою. І ніж і частини корпусу обов'язково насухо витирайте. Відсік з двигуном мити не потрібно!