Продавец Інтернет-магазин 3-7.com.ua развивает свой бизнес на Prom.ua 5 лет.
Знак PRO означает, что продавец пользуется одним из платных пакетов услуг Prom.ua с расширенными функциональными возможностями.
Сравнить возможности действующих пакетов
Корзина
388 отзывов
+380953003266
+380684655164
+380935113362
Інтернет-магазин 3-7.com.ua

Як вибрати блендер?

Блендер - це кухонний прилад, який значно полегшує процес приготування їжі. З його допомогою можна здійснювати масу операцій, кількість яких залежить від технічних характеристик пристрою. Сьогодні найбільшою популярністю завдяки простоті використання і функціональності користуються занурювальні блендери. Про те, на які моменти потрібно звернути увагу, вибираючи блендер, піде мова нижче.

Блендери

Сортировка: в виде галереи в виде списка
товаров на странице:

Питання, що вибрати, міксер або блендер, встає рано чи пізно чи не перед кожною господинею. Чи є якась відмінність між цими двома приладами?

Міксер і блендер

Міксер і блендерМіксер – це кухонний прилад для змішування і збивання, створення повітряної однорідної маси з будь-яких продуктів. Соуси, креми, рідке тісто, білки – все це під силу міксеру. Лід, звичайно, міксером не расколоти.

Блендер – це потужний прилад, здатний за кілька хвилин подрібнити овочі і фарш, розколоти лід, протерти пюре, збити яйця, зробити крем. Його функції – це подрібнення і змішування.

Завдяки насадкам з ножів можна подрібнити яблуко або фарш до кашоподібного стану, а насадка-вінчик взобьет білок.

Блендер успішно конкурує з кухонним комбайном, адже деякі функції кухонних комбайнів просто не використовуються через їх громіздкість. Блендер ж мобільний, зручний і займає мало місця у порівнянні з кухонним комбайном.

Всі прилади можна умовно розділити на наступні групи:

  • стаціонарні;
  • занурювальні;
  • для котейлей.

Як вибрати блендер? У магазинах і на прилавках існує неозоре безліч різних моделей та видів даного приладу. Кожен вид призначений для виконання певних функцій, тільки треба вміти правильно вибрати найбільш підходящий.

Є два основних види приладу – занурювальні і стаціонарні. Перед тим як вибрати між занурювальним і стаціонарним блендером, потрібно визначитися, який варіант більше підходить до вашої кухні.

Як правильно вибрати підходящий саме вам блендер? Давайте розбиратися разом!Занурювальний варіант

Занурювальний варіант приладу – це, просто кажучи, ручка з двигуном і набором насадок. Вони користуються великою популярністю із-за універсальності і зручності у використанні.

надягають Насадку, занурюють в яку-небудь ємність з продуктами, будь то склянка або миска, і подрібнюють або збивають її вміст. Головне, щоб у ємності були високі стінки.

При цьому прилад доводиться тримати в руках під час усієї його роботи. Деякі вважають це незручним, але процес роботи чинності потужності потребує зовсім небагато часу. Великої кількості їжі або коктейлів з допомогою заглибного приладу не приготувати.

Зате він займає не так багато місця, можна покласти його на полицю або помістити на кронштейн, а ємність блендера можна користуватися на свій розсуд. Заглибна модель дуже хороша в приготуванні малого об’єму їжі, наприклад, пюре для малюка.

При її виборі слід звернути увагу на потужність його двигуна. Якщо блендер купується для подрібнення заморожених продуктів або для колки льоду, потужність його повинна бути не менше 400 Вт.

Занурювальні моделі можуть мати різний діапазон швидкостей від 1 до 24. Але зазвичай вистачає п’яти або восьми швидкостей. Добре, якщо у блендера є плавне перемикання швидкостей з імпульсним режимом. При імпульсному режимі зручно контролювати швидкість простим натисканням клавіші.

Насадки – це головні атрибути апарату. В комплектність зазвичай входить насадка з ножами для змішування та подрібнення продуктів. Краще, якщо вона буде виконана з металу. Пластик може не витримати нагрівання, якщо переробляються продукти будуть гарячими.

Є й інші види насадок:

  • кофемолка;
  • млинок для цукрової пудри;
  • віночки.

Іноді пропонується багатофункціональний подрібнювач-чашка. Це закрита ємність з кришкою і різними насадками. Тим, хто користується вакуумними контейнерами, буде корисна насадка з вакуумним насосом для відкачування повітря з контейнера.

У продажу з’явилися занурювальні бездротові блендери. Вони зручні тим, що можуть працювати не від мережі, а від заряджених акумуляторів.

Для зручності в роботі краще вибрати модель з прогумованою ручкою.

Якщо в маленькій кухні не так багато місця, і вам потрібен невеликий апарат, то який варіант буде правильним вибором.

Стаціонарний блендер

Стаціонарний блендерЯк показала практика, щоб вибрати стаціонарний блендер, який стане незамінним помічником на кухні, потрібно мати деякі знання про важливе приладі.

Основна відмінність стаціонарного блендера полягає в тому, що його висока вузька ємність фіксується на корпусі з електричним двигуном. Усередині ємності знаходиться робочий ніж – основний подрібнюючий інструмент.

Потужність стаціонарної моделі впливає на швидкість обертання подрібнюючого ножа. Як правило, щоб подрібнювати лід, в’язкі продукти, горіхи, потрібен потужний прилад, і в цьому випадку краще вибрати модель потужністю не нижче 600-800 Вт, в тому числі і для виготовлення різноманітних коктейлів.

Об’єм робочої ємності блендера буває від 0,4 літра до 2 літрів. Але її не можна заповнювати до країв. Приблизно 15% ємності повинні залишатися вільними для вільного перемішування продуктів. На невелику сім’ю з двох чоловік підійде чаша ємністю 1 літр.

Матеріал чаші буває різний, вони можуть робитися з скла, пластику, металу. Головне, щоб матеріал був якісний, особливо вироби із пластику. Дешевий пластик швидко каламутніє, вбирає різкі запахи прянощів, схильний до механічних і термічних ушкоджень.

Якщо в блендері готуватимуться страви з гарячих продуктів, то краще всього підійде скло або метал. Іноді зустрічаються чаші з композитних матеріалів, наприклад, з полікарбонату. Вони володіють легкістю, міцністю, не б’ються і не темніють, не бояться високої температури.

Прилад з чашею з композитного матеріалу коштує дорожче, але якщо дозволяють кошти, то краще вибрати саме його. До речі, дуже зручно, коли у чаші є носик. Коктейлі і рідкі продукти не проллються повз під час переливання.

Звичайно ножі в чашах стаціонарних блендерів не знімаються, вони вбудовуються прямо в ємність. Деякі прилади мають у комплекті додаткові ємності. Іноді в продажу трапляються стаціонарні варіанти зі знімними насадками, наприклад, для колки льоду або для збивання.

Якщо вистачає місця на кухні, то краще придбати прилад зі знімними чашами з-за його зручності у використанні.

Діапазон швидкостей стаціонарного блендера буває від одиниці до двадцяти. Чим вище швидкість, тим швидше працює прилад і дрібніше нарізка продуктів. Імпульсний режим хороший для в’язких продуктів щільної консистенції.

У звичайної кухонної практиці буває досить 5-6 швидкостей, але якщо часто робити коктейлі, то можна розглянути блендери зі швидкістю до 20, тому що різні інгредієнти коктейлів вимагають різного ступеня измельченности.

Від форми ножів і кількості ріжучих поверхонь на них залежить швидкість роботи блендера і подрібнення продуктів. Ножі з декількома зігнутими площинами подрібнюють продукти швидко і рівномірно, наприклад, подвійні ножі з декількома ріжучими краями.

стаціонарного апарата є два способи управління – механічний і електронний. Електронне управління з вибором програми дуже зручно, так як в програму вже закладені необхідні час і швидкість.

Наприклад, якщо потрібно приготувати пюре, то залишиться тільки закласти необхідні інгредієнти, вибрати програму готування пюре, включити кнопку і почекати.

Функція самоочищення – дуже проста, але зручна функція. У чашу досить налити воду з миючим засобом і включити. Потім насухо протерти ємність.

Стаціонарний блендерОтвір в кришці ємності для додавання продуктів зручно тим, що під час роботи можна додавати в чашу необхідні інгредієнти, не вимикаючи апарат.

Є один момент, який потрібно враховувати перед тим, як вибирати блендери для коктейлів. У деяких з них є важлива для коктейлів пристрій – краник: вам не потрібно перевертати ємність для того, щоб налити коктейль в келих.

Для безпеки у деяких моделей є датчик, який відключає двигун при його перегріві.

Комбінована модель

Цей варіант сполучає в собі функції і особливості двох попередніх видів, минаючи їх недоліки. Він має хорошу комплектацію, що складається з заглибного блендера, різноманітних насадок, вакуум-насоса, декількох ємностей, ножа для колки льоду.

Його можна назвати міні-комбайном. Комбі-блендер багатофункціональний і може заміняти м’ясорубку, кавомолку, соковижималку. Він має єдиний недолік – високу вартість.

Як бачимо, вибір блендера залежить від ваших уподобань і вільного місця на кухні. Сподіваємося, що ці нескладні поради та правила полегшать вам пошуки і допоможуть придбати надійного помічника для приготування різноманітних страв!